Hästarna

Här kommer en presentation om våra underbara hästar:


BLAZE
2013

Welsh Mountain
Kat.B
Bläsen, som han kallas, är en social trevlig ponny som alla barn kan rida. Han är även körd med vagn och tolkad med madrass och snowracer


BORKA
2001

Gotlandsruss
Kat.C
e. Morin 469 – Morion 285
Borka är uppfödd på Rungegårds Stuteri i Tingsryd. Han kom till oss 2014 då vi lånar honom av Pernilla. Han var inte så mycket riden på ridbanan men har under årens gång utbildats och kan nu skolorna i dressyr och hoppar 70cm. Han är en mulle ponny som alltid har en liten räv bakom örat.


KÖHLS PRISMA
2006

Welshponny
Kat.C
e.Downland Wild Fowler RW 117 – Balans RWR 5
Prisma är uppfödd hos Yngve Franzén i Nybro. Hon är tidigare tränad och tävlad i både Dressyr och Hoppning av förra ägaren på Gösslunda Gård. Prisma är en välutbildad ponny, med sina fina gångarter och sin utmärkta härstamning har hon också ett bra avelsvärde.


SILVER STAR
2002

Korsningsponny
Kat.C
Silver har tidigare varit lektionsponny hos Gröndals Ridskola som lades ner 2016. Han har tävlat hoppning upp till 1m med förra ridskolans ryttare och ofta kommit hem med placeringar. Nu tävlas han i hoppning av en av våra elever med fina resultat. Silver är snäll att rida i både hoppning och dressyr men även ute i naturen.


KLÖVERGÅRDS PHOEBE
2004

Dansk Korsningsponny
Kat.D
Phoebe köpte vi våren 2017 från en familj i vetlanda. Hon har tidigare varit hemmahörande på Öland och tävlats upp till LB/LA i hoppning. Hon är pigg och glad och älskar att hoppa.


PETRONELLA
1999

Shetlandsponny
Kat.A
Petronella är stallets minsta ponny. Hon är pigg och glad i ridningen och älskar att bli ompysslad av de små barnen. Petronella hoppar små höjder och är snäll att rida på både ridbanan och ut i naturen. År 2015 blev Petronella uttagen till Kalmar Horse Show för att tävla om titeln “Årets Sötaste Ponny”, där hon efter att ha legat etta i tävlingen hela vägen fram till någon timme innan det avslutades – slutade som en stolt 2:a!


MANUE
1997

Dansk Korsningsponny
Kat.C
Manue är en av våra första ponnyer som vi köpte till ridskolan. Hon är en fantastisk ponny som lärt många barn rida. Manue har tidigare tävlat hoppning, men är även välriden och duktig i dressyr. Hon har tävlats i hoppning av ryttare från ridskolan med felfria resultat.


BANDIT
2005

Korsningsponny
Kat.A
Bandit har varit med sedan starten av ridskolan. Han är en tuff ponny i lyxförpackning. Bandit är tidigare mycket körd och han älskar när vi tar fram vagnen! Han är välutbildad för sin storlek och går med på det flesta lektionerna. Han älskar att hoppa och har god hoppteknik. Lika snäll att pyssla med i stallet som att rida.


STARSHINE “STISSE”
1998

Holländsk Ridponny
e.Scapino ue.Zodiak
Kat.D
Stisse köpte vi till ridskolan i januari 2016. En gentleman som är väl utbildad. Han har tidigare tävlat hoppning men är även väl utbildad i dressyren. Fantastisk snäll att rida både i naturen som på ridbanan.


HARRY BOY
2003

Svenskt Halvblod
Stor häst.
Harry är uppfödd i Mysinge på Öland men vi hittade honom på annons och köpte honom från Vetlanda. Han är välutbildad i dressyren men även tränat 1.10m hoppning med tidigare ägare. Harry har startat några Pay&Ride i dressyr med godkända resultat. Harry kan ridas av alla oavsett ålder och nivå.

MISS BOND
1999

Korsningsponny
D-Ponny
Miss Bond är en rutinerad dam, med Stephanie Holmén har hon tävlat upp till MSV A, hon har även fått flera föl. Hon är otroligt snäll och älskar att bli riden. Mycket energi har hon men är även fantastiskt snäll med mindre barn.

OPAL
2013

Korsningsponny
D-Ponny
Opal är vårt senaste tillskott, han är lite yngre med framtiden för sig. Han är väldigt snäll både i stallet och i ridningen.