Hästarna

BLAZE
Welsh Mountain
2013, Kat.B
Bläsen, som han kallas, är en social trevlig ponny som alla barn kan rida. Han är även körd med vagn och tolkad med madrass och snowracer
KÖHLS PRISMA
Welshponny, 2006, Kat.C
e.Downland Wild Fowler RW 117 – Balans RWR 5
Prisma är uppfödd hos Yngve Franzén i Nybro. Hon är tidigare tränad och tävlad i både Dressyr och Hoppning av förra ägaren på Gösslunda Gård. Prisma är en välutbildad ponny, med sina fina gångarter och sin utmärkta härstamning har hon också ett bra avelsvärde.
KLÖVERGÅRDS PHOEBE
2004
Dansk Korsningsponny, Kat.D
Phoebe köpte vi våren 2017 från en familj i vetlanda. Hon har tidigare varit hemmahörande på Öland och tävlats upp till LB/LA i hoppning. Hon är pigg och glad och älskar att hoppa.
GULL-ETT
född 2014.
Russ. Stabil och trevlig barnponny Tävlad LE hoppning.
MISS BOND
1999
Korsningsponny, D-Ponny
Miss Bond är en rutinerad dam, med Stephanie Holmén har hon tävlat upp till MSV A, hon har även fått flera föl. Hon är otroligt snäll och älskar att bli riden. Mycket energi har hon men är även fantastiskt snäll med mindre barn.
AUBURN BAY ”ABBE”
2007
D-ponny
Abbe köpte vi av familjen Norrbohm våren 2019. Han har tidigare bott hos oss som Privat häst så vi hade turen att redan känna till hans fina egenskaper. Abbe är en toppen snäll ponny som alla kan rida. Han har tävlat LB hoppning med placeringar.
MIN SMARAGD ”MULLE”
2010
Korsningsponny
Mulle som han kallas kom till ridskolan i mars 2020. En glad och social ponny. Även inkörd.
ARHULTS HEDVIG
2012
C-ponny
Welshponny  e. Downland Jaguar
Hedvig köpte vi våren 2019 efter att haft henne hos oss sedan hösten 2018. Hedvig fick fölet Hälsogårdens Doris i april 2019 och vi valde därefter att köpa henne så hon stannar hos oss. Hedvig har under 2020 ridits in och utbildats och har successivt börjat gå med i ridskoleverksamheten.
BORKA
2001, Gotlandsruss
Kat.C
e. Morin 469 – Morion 285
Borka är uppfödd på Rungegårds Stuteri i Tingsryd. Han kom till oss 2014 då vi lånar honom av Pernilla. Han var inte så mycket riden på ridbanan men har under årens gång utbildats och kan nu skolorna i dressyr och hoppar 70cm. Han är en mulle ponny som alltid har en liten räv bakom örat.
SILVER STAR
2002
Korsningsponny, Kat.C
Silver har tidigare varit lektionsponny hos Gröndals Ridskola som lades ner 2016. Han har tävlat hoppning upp till 1m med förra ridskolans ryttare och ofta kommit hem med placeringar. Nu tävlas han i hoppning av en av våra elever med fina resultat. Silver är snäll att rida i både hoppning och dressyr men även ute i naturen.
BANDIT
2005, Korsningsponny
Kat.A
Bandit har varit med sedan starten av ridskolan. Han är en tuff ponny i lyxförpackning. Bandit är tidigare mycket körd och han älskar när vi tar fram vagnen! Han är välutbildad för sin storlek och går med på det flesta lektionerna. Han älskar att hoppa och har god hoppteknik. Lika snäll att pyssla med i stallet som att rida.
LITTLE DREAM
född 2003
New forest tävlad LA hoppning
OPAL
2013
Korsningsponny, D-Ponny
Opal köpte vi från Öland vintern 2018.  Han har tävlat hoppning med felfria resultat. Opal är väldigt snäll både i stallet och i ridningen.
MIDTOWN MADNESS ”HIPPI”
2000
Korsning Halvblod
Häst
Hippi köpte vi våren 2019 från Nina i Skåne. En välutbildad pigg och trevlig häst som tidigare tränat och tävlat 1.30m hoppning och fälttävlan
Q
2006
Shetlandsponny
Q kom till oss i maj 2020 och är en väldigt trevlig ponny, både för de allra minsta som rider för allra första gången och barnen som ridit mer. Q har även tidigare gått ponnytrav.
HÄLSOGÅRDENS DORIS
2019
Welshponny e. Arhults Waldemar
Doris är vår egna uppfödning som föddes 21/4 2019. En pigg och fin liten tjej som planeras gå i ridskolan när hon blir gammal nog.