Hästarna

Våra minsta ponnyer:

BLAZE
f. 2013
Welsh Mountain, Kat.B

Bläsen, som han kallas, är en social trevlig ponny som alla barn kan rida. Han är även körd med vagn och tolkad med madrass och snowracer
BANDIT
f. 2005,
Korsningsponny, Kat.A

Bandit har varit med sedan starten av ridskolan. Han är en tuff ponny i lyxförpackning. Bandit är tidigare mycket körd och han älskar när vi tar fram vagnen! Han är välutbildad för sin storlek och går med på det flesta lektionerna. Han älskar att hoppa och har god hoppteknik. Lika snäll att pyssla med i stallet som att rida.
GULL-ETT
f. 2014
Gotlandsruss, Kat B

Russ. Stabil och trevlig barnponny Tävlad LE hoppning.
MIN SMARAGD ”Mulle”
f. 2010
Korsningsponny, kat B

Mulle som han kallas kom till ridskolan i mars 2020. En glad och social ponny. Även inkörd.

Q
f.2006
Shetlandsponny, kat A

Q kom till oss i maj 2020 och är en väldigt trevlig ponny, både för de allra minsta som rider för allra första gången och barnen som ridit mer. Q har även tidigare gått ponnytrav.

Mellanponnyer

ARHULTS HEDVIG
f.2012
Welshponny, kat B

Hedvig köpte vi våren 2019 efter att haft henne hos oss sedan hösten 2018. Hedvig fick fölet Hälsogårdens Doris i april 2019 och vi valde därefter att köpa henne så hon stannar hos oss. Hedvig har under 2020 ridits in och utbildats och går numera med i ridskoleverksamheten.
BJÄRBYS BERNHARD
f.2009
Welshponny, kat C

e. Bjärbys Picasso RW 105 – Bostorp Te’Behag
Bernhard kom till ridskolan 2021, och är en trevlig ponny för alla att rida. Han har en fin stam och både bra gångarter samt hoppteknik. Han utbildas vidare och går både barn och vuxenlektioner.
KÖHLS PRISMA
f.2006
Welshponny, kat C

Prisma är uppfödd hos Yngve Franzén i Nybro. Hon är tidigare tränad och tävlad i både dressyr och hoppning av förra ägaren på Gösslunda Gård. Prisma är en välutbildad ponny, med sina fina gångarter och sin utmärkta härstamning har hon också ett bra avelsvärde.
SILVER STAR
f.2002
Korsningsponny, kat C

Silver har tidigare varit lektionsponny hos Gröndals Ridskola som lades ner 2016. Han har tävlat hoppning upp till 1m med förra ridskolans ryttare och ofta kommit hem med placeringar. Nu tävlas han i hoppning av en av våra elever med fina resultat. Silver är snäll att rida i både hoppning och dressyr men även ute i naturen.
AUBURN BAY ”Abbe”
f. 2007
Kat D

Abbe köpte vi av familjen Norrbohm våren 2019. Han har tidigare bott hos oss som privathäst så vi hade turen att redan känna till hans fina egenskaper. Abbe är en toppen snäll ponny som alla kan rida. Han har tävlat LB hoppning med placeringar
CARMENCITA V
f.2007

New Forest, kat C
e. Gullabos Heptan ue. Priory Dallas
Carmen kom till oss juni 2021 och har gått med i verksamheten sedan dess. Hon är en schysst och stabil ponny i både hoppning, dressyr och på uteritter.

OPAL
f. 2013
Korsningsponny, kat C

Opal köpte vi från Öland vintern 2018.  Han har tävlat hoppning med felfria resultat. Opal är väldigt snäll både i stallet och i ridningen.

Våra större ponnyer/hästar:

BARINA
f.2012
Import Poland

Barina kom till oss i november 2020. Hon är en väldigt trevlig storhäst på drygt 160 cm i mankhöjd, som kan ridas både av de mer oerfarna så som mer erfarna ryttarna. Barina är välriden i dressyren, men hoppar också gärna och bra

MIDTOWN MADNESS ”Hippi”
f. 2000
Korsning halvblod

Hippi köpte vi våren 2019 från Nina i Skåne. En välutbildad pigg och trevlig häst som tidigare tränat och tävlat 1.30m hoppning och fälttävlan.
FRECKLESS MAGIC KID ”Kid”
f. 2016
American Paint Horse
Kid kom till oss i början av 2021. Han är än så länge ung och utbildas vidare, men är en väldigt schysst häst att rida samt hantera och har börjat gå lektioner i verksamheten med vuxenryttarna. På sommaren går han även med som ledarhäst vid turridningar.

MISS BOND
f.1999
Korsningsponny, kat D

Miss Bond är en rutinerad dam, med Stephanie Holmén har hon tävlat upp till MSV A, hon har även fått flera föl. Hon är otroligt snäll och älskar att bli riden. Mycket energi har hon men är även fantastiskt snäll med mindre barn. En stor favorit bland många på ridskolan. 2021 fick hon ett sto föl – ”Miss N”, och nu går Bond med i ridskoleverksamheten igen.
TRASSEL
f.2012

Korningsponny, kat D
Trassel kom till oss våren 2021 och har därefter utbildats och börjats gå med succesivt i verksamheten vilket hon gör bra!
POCAHONTAS
f. 2012
Korsningsponny kat. D

Pocahontas kom till oss våren 2021, och har utbildats vidare och sedan börjat gå med i verksamheten. En häst med fin utstrålning och en bra ridponny.
TINGELING
f.2002
Korningsponny, kat D

Tingeling kom till oss våren 2021 och har utbildas vidare. Hon går i ridskoleverksamheten med både barn och vuxna ryttare. Tingeling är en väldigt stabil och snäll ponny.
TEKLA
f.2018
Norsk fjordhäst, kat. D

Tekla är en norsk fjordhäst som kom till oss i januari 2022. Hon är en social, snäll häst med härlig energi. Hon går med vissa lektioner på ridskolan samtidigt som hon utbildas vidare.
LUKAS
f.2014

Lukas är en trevlig och personlig häst i grövre modell men med fina gångarter! Han utbildas vidare och börjar successivt gå med i verksamheten

Framtida stjärnor:

HÄLSOGÅRDENS DORIS
f.2019
Welshponny, kat C

Doris föddes här på Hälsogården 2019, och hennes mamma Hedvig går även med på ridskolan. Doris är en pigg och fin liten ponny, och planen är att hon ska kunna gå med på ridskolan senare när hon är gammal nog. Doris är en lovande ponny som både fick diplom i hoppning och som gångartstalang på 3-årstest.

HÄLSOGÅRDENS MISS N
f.2021
Svensk Ridponny

Miss N är vår egen uppfödning och hennes mamma är Miss Bond. En pigg och glad fölunge, som även hon förhoppningsvis långsiktigt ska kunna jobba på ridskolan.
KULLTORPS YATZY
f.2021
Welshponny

Yatzy kom till oss som föl 2021, ett trevligt sto med fin stam som vi tror kommer bli en bra ridponny i framtiden.