Hästarna

Våra hästar:

Midtown Madness ”Hippi” f.2000

Korsning halvblod, häst

Hippi köpte vi våren 2019 från Nina i Skåne. En välutbildad pigg och trevlig häst som tidigare tränat och tävlat 1.30m hoppning och fälttävlan.

Barina f.2012

Polskt halvblod, häst

Barina kom till oss i november 2020. Hon är en väldigt trevlig storhäst på drygt 160 cm i mankhöjd, som kan ridas både av de mer oerfarna så som mer erfarna ryttarna. Barina är välriden i dressyren, men hoppar också gärna och bra!

Freckless Magic Kid f.2016

American Paint Horse, häst

Kid kom samtidigt som hans mamma ”Sweetie” till oss i början av 2021. Han är än så länge ung och utbildas vidare, men är en väldigt schysst häst att rida samt hantera och har börjat gå lektioner i verksamheten med vuxenryttarna. På sommaren går han även med som ledarhäst vid turridningar.

Frekless Sweet Baby f.2006

American Paint Horse, häst

”Sweetie” är tidigare utbildad inom western och har tävlat i bland annat barrel race. Hon är även trevlig att rida i dressyren och välriden. Hon har en bra stam och planen är att hon förhoppningsvis ska få ett föl framöver.

Opal f.2013

Korsningsponny, kat C

Opal köpte vi från Öland vintern 2018.  Han har tävlat hoppning med felfria resultat. Opal är väldigt snäll både i stallet och i ridningen.

Köhls Prisma f.2006

Welshponny, kat C
e.Downland Wild Fowler RW 117 – Balans RWR 5

Prisma är uppfödd hos Yngve Franzén i Nybro. Hon är tidigare tränad och tävlad i både Dressyr och Hoppning av förra ägaren på Gösslunda Gård. Prisma är en välutbildad ponny, med sina fina gångarter och sin utmärkta härstamning har hon också ett bra avelsvärde

Silver Star f.2002

Korsningsponny, kat C

Silver har tidigare varit lektionsponny hos Gröndals Ridskola som lades ner 2016. Han har tävlat hoppning upp till 1m med förra ridskolans ryttare och ofta kommit hem med placeringar. Nu tävlas han i hoppning av en av våra elever med fina resultat. Silver är snäll att rida i både hoppning och dressyr men även ute i naturen.

Klövergårds Phoebe f.2004

Dansk korsningsponny, kat D

Borka är uppfödd på Rungegårds Stuteri i Tingsryd. Han kom till oss 2014 då vi lånar honom av Phoebe köpte vi våren 2017 från en familj i vetlanda. Hon har tidigare varit hemmahörande på Öland och tävlats upp till LB/LA i hoppning. Hon är pigg och glad och älskar att hoppa.

Little Dream ”Piggan” f.2003

New Forest, kat C
e. Hedlanda Good Boy RNF

Piggan som hon kallas kom till oss våren 2020. Hon är tidigare tävlad upp till LA i hoppning, och går främst barnlektioner men uppskattas även av vuxenryttarna.

Borka f.2001

Gotlandsruss, kat C
e. Morin 469 – Morion 285

Borka är uppfödd på Rungegårds Stuteri i Tingsryd. Han kom till oss 2014 då vi lånar honom av Pernilla. Han var inte så mycket riden på ridbanan men har under årens gång utbildats och kan nu skolorna i dressyr och hoppar 70cm. Han är en mulle ponny som alltid har en liten räv bakom örat

Bjärbys Bernhard f.2009

Welshponny, kat C
e. Bjärbys Picasso RW 105 – Bostorp Te’Behag

Bernhard kom till ridskolan 2021, och är en trevlig ponny för alla att rida. Han har en fin stam och både bra gångarter samt hoppteknik. Han utbildas vidare och går både barn och vuxenlektioner.

Auburn Bay ”Abbe” f.2007

Kat D
Abbe köpte vi av familjen Norrbohm våren 2019. Han har tidigare bott hos oss som Privat häst så vi hade turen att redan känna till hans fina egenskaper. Abbe är en toppen snäll ponny som alla kan rida. Han har tävlat LB hoppning med placeringar.

Miss Bond f.1999

Korsningsponny, Kat D
Miss Bond är en rutinerad dam, med Stephanie Holmén har hon tävlat upp till MSV A, hon har även fått flera föl. Hon är otroligt snäll och älskar att bli riden. Mycket energi har hon men är även fantastiskt snäll med mindre barn. En stor favorit bland många på ridskolan. 2021 fick hon ett sto föl – ”Miss N”, tanken är att Bond ska kunna gå med i verksamheten igen när fölet är avvant.

Arhults Hedvig f.2012

Welshponny, Kat B
Hedvig köpte vi våren 2019 efter att haft henne hos oss sedan hösten 2018. Hedvig fick fölet Hälsogårdens Doris i april 2019 och vi valde därefter att köpa henne så hon stannar hos oss. Hedvig har under 2020 ridits in och utbildats och har därefter börjat gå med i ridskoleverksamheten.

Pocahontas f.2012

Kat D
Pocahontas kom till oss våren 2021, och håller på att utbildas vidare för att så småningom kunna gå med i verksamheten. En häst med fin utstrålning som vi tror kommer bli en bra ridponny.

Trassel f. 2012

Kat D
Trassel kom till oss våren 2021 och är under utbildning för att så småningom gå med i verksamheten. En trevlig häst att rida!

Tingeling f.2002

Kat D
Tingeling kom till oss våren 2021 och utbildas vidare. Planen är att även hon ska kunna gå med i ridskoleverksamheten efter hand. Tingeling är en väldigt stabil och snäll ponny.

Blaze f.2013

Welsh Mountain, kat B
Bläsen, som han kallas, är en social trevlig ponny som alla barn kan rida. Han är även körd med vagn och tolkad med madrass och snowracer

Min Smaragd ”Mulle” f.2010

Korsningsponny, kat B
Mulle som han kallas kom till ridskolan i mars 2020. En glad och social ponny. Även inkörd.

Gull-Ett f.2014

Gotlandsruss, kat B
Gull-Ett kom till oss i början av 2020 och är en snäll barnponny som går med på både ridlekis och barn som ridit längre. Hon tycker det är extra kul att hoppa och ridas ut!

Bandit f.2005

Korsningsponny, kat A
Bandit har varit med sedan starten av ridskolan. Han är en tuff ponny i lyxförpackning. Bandit är tidigare mycket körd och han älskar när vi tar fram vagnen! Han är välutbildad för sin storlek och går med på det flesta lektionerna. Han älskar att hoppa och har god hoppteknik. Lika snäll att pyssla med i stallet som att rida.

Q f.2006

Shetlandsponny, kat A
Q kom till oss i maj 2020 och är en väldigt trevlig ponny, både för de allra minsta som rider för allra första gången och barnen som ridit mer. Q har även tidigare gått ponnytrav.

Tindra f.2010

Shetlandsponny, kat A


Tindra är en söt och snäll liten ponny som vi lånar på foder, hon går framförallt med på ridlekis där hon är en klippa för de minsta ryttarna! Trygg och stabil, gillar också att bli ompysslad.

Hälsogårdens Doris f.2019

Welshponny
e.Arhults Waldemar

Doris föddes här på Hälsogården 2019, och hennes mamma Hedvig går även med på ridskolan. Doris är en pigg och fin liten ponny, och planen är att hon ska kunna gå med på ridskolan senare när hon är gammal nog.

Hälsogårdens Miss N f.2021

Svensk Ridponny
Miss N är vår egen uppfödning och hennes mamma är Miss Bond. En pigg och glad fölunge, som även hon förhoppningsvis långsiktigt ska kunna jobba på ridskolan.

Tekla f.2018

Kat D


Tekla är en norsk fjordhäst som kom till oss i januari 2022. Hon är en social, snäll häst med härlig energi. Hon går med vissa lektioner på ridskolan samtidigt som hon utbildas vidare.

Lukas f.2014


Lukas är en trevlig och personlig häst i grövre modell men med fina gångarter! Han utbildas vidare och börjar successivt gå med i verksamheten.